perjantai 10. lokakuuta 2014

DIY :: BEN & JERRY'S COOKIE DOUGH ICE CREAM

Keksittiin Topiaksen kanssa yhteistyössä ihan järjettömän helppo ja makeannälän takuuvarmasti taltuttava jätskiresepti. Kokeilkaa ihmeessä, meillä ei ainakaan kipossa kauaa pysynyt tuo ihanuus !

BEN & JERRY'S COOKIE DOUGH ICE CREAM



TARVITSET:
125 grammaa voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
(1/2 tl leivinjauhetta)
200 grammaa taloussuklaata
1 litran vaniljajäätelöä

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita mukaan vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kun massa on tasainen sekoita se pehmeän vaniljajäätelön joukkoon, laita kipon/rasian päälle kansi (hätätilanteessa elmukelmu tai folio kelpaa) ja heitä pakastimeen noin pariksi tunniksi, tai niin että jäätelö on jähmettynyt kunnolla.

Keksitaikinan määrää voi vaihdella sen mukaan kuinka makeaa jäätelöstänsä kukin haluaa ja jos tämä makean määrä ei vielä riitä sinulle niin kylkiäiseksi voit toki puristaa pienen lorauksen suklaakastiketta !

(Jos sinun tekee mieli tehdä pelkkiä suklaakeksejä, voit keksitaikinaan lisätä suluissa olevan leivinjauheen ja paistaa keksit pellillä uunin keskitasossa 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Jäätelöä varten tehty taikina ei tarvitse leivinjauhetta.)

Kerro toki kommenteissa maistuisiko sullekkin tälläinen ja jos ehdit jo kokeilla niin miten luomuksesi onnistui ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti